Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren

Elke ouder ziet zijn kind het liefst gelukkig. De kindertijd en pubertijd zouden zoveel mogelijk zorgeloos moeten verlopen. Maar ook al doe je als ouder nog zo je best, soms lopen kinderen vast in hun ontwikkeling. Dit kan zijn op sociaal emotioneel vlak, maar ook op het gebied van leren en werken.
De weg naar het volwassen worden is niet altijd makkelijk. Als ouder probeer je je kind zo goed mogelijk te helpen, maar soms is een extra steuntje in de rug van groot belang om in de juiste richting te komen of te blijven gaan.

(Kinder)coaching biedt kortdurende, oplossingsgerichte hulp aan jou en je kind, die praktisch en positief wordt aangeboden.
Tijdens de begeleiding zorg ik ervoor dat het kind zich (weer) bewust wordt van de kwaliteiten en talenten die het heeft. Op deze manier krijgt het kind de kans om zélf de oplossing (voor het probleem) te bedenken.

Wanneer (kinder)coaching?
Bij emotionele problemen:
Als je merkt dat je kind sneller boos of verdrietig is, zich meer terugtrekt of juist erg druk gedrag vertoont, kan het zijn dat het kind iets dwarszit. Misschien heeft je kind last van iets wat er op school gebeurt, piekert het veel of is er iets gebeurd in vriendschappen. Misschien vindt je kind het lastig om voor zichzelf op te komen, of kan het wat meer zelfvertrouwen gebruiken.
Wat het probleem is en hoe je kind hiermee om kan gaan, zoeken we tijdens één of meerdere sessies uit. Ik maak daarbij gebruik van verschillende coachingstools en spellen.
Ook de door mij ontwikkelde groepstraining “the magic in me” kan uitkomst bieden. Uw kind leert in die training meer over weerbaarheid, emoties en zelfvertrouwen.

Bij school- of leerproblemen:
School is een groot onderdeel van het leven van je kind. 5 dagen per week mag het naar school om te leren. Maar wat als dat leren niet zo lekker loopt? Omdat je kind zich niet zo goed kan concentreren, omdat het dyslexie heeft, hoogbegaafd of een beelddenker is? Dat geeft uiteindelijk problemen, het kind gaat dan met minder plezier naar school.
Op verschillende manieren kan ik met uw kind aan de slag op dit gebied. Meestal doe ik dit in individuele trainingen. De trainingen die ik o.a. bied aan kinderen zijn:
“Ik leer anders” (voor beelddenkers)
Werkboek “Mindset”
Jungle memory
“Ben jij brugklas-proof?”
Happy homewerk project

Werkwijzen coaching en begeleiding:
Na een vrijblijvende kennismaking, meestal telefonisch of via skype, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek kan zowel met als zonder het kind. In dat gesprek bekijken we waar de pijnpunten liggen en krijgen we de hulpvraag duidelijk. We bespreken samen hoe een mogelijk traject eruit kan zien. Trajecten bij “de Coacherij” zijn altijd maatwerk!

Coaching trajecten zijn over het algemeen kort en zo laagdrempelig mogelijk. In het traject wordt gewerkt aan het oplossen van de emotionele blokkade, versterken we sociale vaardigheden en werken we aan het zelfvertrouwen van je kind.
Hiervoor gebruik ik verschillende werkwijze, zoals bijvoorbeeld “Teken je gesprek”, een creatieve of fysieke verwerking of de spellen “Coachee”, “Schatgravers” en “Ik denk me sterk”.